Pagina's

zaterdag 11 mei 2013

Snelle zelfgemaakte pastasaus

Snelle zelfgemaakte en verantwoorde pastasaus

Dit recept is echt voor de snelle en verantwoorde maaltijd: het is in 15 minuten klaar! Een zeer smaakvolle en zelf gemaakte pastasaus. Zo weet je precies wat er in gaat. De saus wordt gepureerd en is dus helemaal glad en past daarmee prima bij spaghetti, maar macaroni kan natuurlijk ook altijd.
Varieer gerust met de ingredienten: vervang de basilicum eens voor oregano of salie.
De paprika's voor dit recept zijn te koop bij de Albert Heijn. Verse basilicum is bijna bij alle supermarkten te koop.

Geroosterde gele paprika
  • 5 basilicum blaadjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 grote geroosterde gele paprika's uit pot (3-4 wanneer ze klein zijn), gesneden in grove stukken 
  • 1-2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel chili poeder
  • 1/2 teentje knoflook, gesneden
  • 2 eetlepels naturel yoghurt


Basilicum

Zet water voor de pasta voor het vuur. Doe alle ingredienten voor de saus in een grote kom of maatbeker. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Je kunt natuurlijk ook alles in een blender doen. De saus is nu al klaar!

Warm de saus even goed door in pannetje terwijl je intussen de volkoren pasta kookt. Giet de pasta af, roer de de saus erdoor en dien direct op in diepe borden.

Eet smakelijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten