Pagina's

woensdag 1 mei 2013

Gele soep van geroosterde paprika en aardappel

Gele soep van geroosterde paprika en aardappel

Deze eenvoudige gele soep is in een handomdraai gemaakt. Gele groenten bevatten veel betacaroteen en andere carotenoiden. Betacaroteen wordt ook wel pro-vitamine A genoemd en wordt omgezet in het lichaam naar vitamine A. Ook is betacaroteen een anti-oxidant en anti-oxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen, die schade aanbrengen aan de cellen.

Wat heb je nodig voor deze gele soep (0,5 liter levert 2 goed gevulde kommen):

  • 2 middelgrote aardappels in blokjes gesneden
  • 3 geroosterde gele paprika's (kun je zelf roosteren, maar ook zo te koop in de supermarkt)
  • halve groente bouillontablet
  • 0,5 liter water
  • 1 gesneden ui
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnzaad
  • olie om in te bakken
  • (optioneel: wat room om het af te maken)
Breng het water aan de kook en doe hier de groente bouillon in. Voeg de aardappelblokjes toe en kook in 10 minuten gaar. Verwarm een pan met de olie erin. Voeg de ui toe en bak zachtjes een paar minuten, de ui hoeft niet bruin te worden. Voeg de kurkuma en het komijnzaad toe en bak even zachtjes mee. Snij de paprika's in grove stukken en bak een minuut mee. Tot slot doe je het water met de aardappels en bouillon erbij en laat je het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Doe de soep in een blender of pureer met de staafmixer. Giet de soep in 2 kommen en maak naar smaak af met wat room en serveer eventueel met wat brood.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen