Pagina's

zondag 21 april 2013

Veganistische tosti met hummus, aubergine en geroosterde paprika

Veganistische tosti met hummus, aubergine en geroosterde paprika

Wie houdt er niet van een lekkere tosti? Tosti's werden vroeger bijna altijd gemaakt van wit brood, gevuld met ham en kaas. Als je geen vlees eet, kun je gerust de ham weglaten. Met een goede kaas kom je al heel ver, dat kan natuurlijk ook een vegetarische kaas zijn met vegetarisch stremsel.
Maar je kunt ook zelf aan de slag voor een gezonde, lekkere en veganistische variant. Heel simpel om te maken en zeer smaakvol.

Wat heb je nodig?
  • 3 volkoren boterhammen
  • hummus
  • halve aubergine
  • 1 geroosterde paprika (zo te koop in de supermarkt)
  • 3 verse basilicumblaadjes
  • halve theelepel gedroogde tijm
  • theelepel olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
Zet een grilpan op het vuur of verwarm een tosti-gril aparaat. Snij 2 dikke plakken aubergine in de lengte af. Gril de aubergines. Vouw de geroosterde paprika open en gril deze ook.
Leg intussen 3 boterhammen op de werkplank en besmeer ze dik met hummus. Strooi de tijm over het brood. Snij de basilicum in dunne reepjes en bestrooi over het brood.
Beleg 1 boterham met een plak aubergine en doe er 1 andere boterham boven op. Leg hier weer een plak aubergine op en de geroosterde paprika.

Bestrooi met versgemalen peper. Besprenkel met olijfolie en sluit af met de laatste boterham. Druk stevig aan en doe het geheel tosti in het tosti-gril apparaat.


1 opmerking:

  1. Ziet er simpelweg verrukkelijk uit!
    Ben dol op hummus (heb recept van geplaatst op mijn site), alles met aubergine en paprika. Ik ga deze tosti zeker maken, hopelijk vind de rest hier thuis deze ook lekker. Bedankt hiervoor en complimenten voor je site. Ga verder hier rondkijken ;-)

    Groetjes, Naomi
    (foodsandphotos.nl)

    BeantwoordenVerwijderen