Pagina's

dinsdag 2 april 2013

Kikkererwten-eiersalade

Broodje kikkererwten-eiersalade

Laatst kwam ik er bij toeval achter dat ik de combinatie van hummus en ei erg lekker vond. Op een broodje gezond met een schijfje komkommer erbij. Heerlijk! Zo kwam ik op het idee om een kikkererwtensalade te maken in plaats van een aardappelsalade. Gezond beleg voor op een (pita)broodje of een toastje.

Wat heb je nodig voor deze kikkererwten-eiersalade?
  • 450 gram (voor)gekookte en afgespoelde kikkererweten
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 3 biologische eieren
  • zout, peper en citroensap naar smaak
  • theelepel kerrie
  • 3 volle eetlepels magere kwark

Zet de eieren op het vuur om te koken (zeker 6 minuten koken). Doe intussen de kikkererwten in een geschikte schaal/kom voor de staafmixer. Voeg 3 volle eetlepels magere kwark toe, een theelepel kerrie en 2 eetlepels (olijf)olie. Pureer het geheel tot een gladde massa.
Laat de eieren goed schrikken, pel ze en snij of prak ze in grove stukken. Nu kunnen de eieren bij de kikkererwtenpuree. Pureer nogmaals met de staafmixer totdat de eieren helemaal zijn opgenomen.
Door de eieren wordt de puree nu lekker romig.

Proef en voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe. Roer nog een keer goed door.

Beleg een broodje met de kikkerewtenpuree, wat gesneden spinazieblaadjes en wat schijfjes tomaat. Als je wat meer pit wilt, strooi je er een klein beetje chilipoeder over.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen