Pagina's

donderdag 4 april 2013

Geitenkaasmuffins van speltmeel met walnoten

Geitenkaas muffin van speltmeel met walnoten


Een combinatie die iedereen wel lekker moet vinden: geitenkaas, honing, walnoten en tijm. Ik verwerk deze heerlijke producten in een hartige muffin, ideaal als borrelhapje. Door in plaats van bloem speltmeel te gebruiken, wordt het geheel nog gezonder. Speltmeel is beter verteerbaar voor het lichaam  en het heeft een eigen smaak die hier prima in past.

De boodschappen voor 6 muffins:
  • 100 gram zachte geitenkaas (mag met een uitgesproken geitenkaas smaak!)
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels tijm
  • 150 gram speltmeel
  • peper en zout naar smaak
  • 100 gram magere kwark
  • 50 gram ongezouten walnoten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom. Sla in een aparte kom de eiwitten stijf tot je een mooi wit eiwitschuim hebt. Meng in een derde kom geitenkaas, olie, honing, tijm en kwark met elkaar. Klop hier de eiwitten doorheen. 
Hak de walnoten fijn of stamp ze kort in een vijzel. Er mogen nog wel wat grovere stukjes in blijven zitten. Voeg het speltmeel en de walnoten toe aan het eiwitten/geitenkaas mengsel en klop het geheel goed door. 
Vul de muffinvormpjes en zet het geheel ca. 20 minuten in de oven. Laat hierna even afkoelen buiten de oven voordat je ze op dient.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen