Pagina's

woensdag 5 december 2012

Witte bonen dip

Dip van witte bonen en knoflook

Er gaat vrij veel knoflook in dit gerechtje, maar door de knoflook te roosteren wordt deze heel zacht van smaak. Deze dip is goed geschikt om groenten in te dippen, maar kan ook uitstekend als veganistisch broodbeleg dienen.

De boodschappen:

  • 400 gram gekookte witte bonen
  • 1 bol knoflook
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels citroenap
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

Wikkel de bol knoflook (ongepeld) in aluminiumfolie en rooster ca. 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Pel de knoflook en doe de teentjes in een kom. Voeg hier de rest van de boodschappen aan toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.

Als het geheel te dik is, kan er klein beetje water of bouillon bij.

Voeg naar smaak nog zout en peper toe.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen