Pagina's

dinsdag 11 oktober 2011

Cheesecake met mandarijn


Cheesecake met mandarijn
Dit recept is niet geschikt voor de veganist, maar wel voor de vegetariƫr. En er zitten een hoop eiwitten in, dus geen verkeerd dessert voor een vegetarisch voedingspatroon.
Ik heb een redelijk kleine cake gemaakt, maar je kan de hoeveelheden natuurlijk gewoon verdubbelen als je een grotere cake wil bakken. Het is echt eenvoudig, ook als je geen taartenbakker bent, lukt dit gerecht wel. Er zit ricotta en cottage cheese in, wat op zich redelijk slanke kaassoorten zijn waardoor de cake nog een beetje te verantwoorden is. Voor de koekjes kies je een volkoren variant.

Het boodschappenlijstje:
- 50 gram volkoren koekjes
- 20 gram ongezouten en gesmolten boter
- 200 gram ricotta
- 150 gram cottage cheese
- 50 gram suiker
- 2 biologische eieren
- sap van 2 mandarijnen
- 3 theelepels vanille extract

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de bodem: verkruimel de koekjes. Ik heb geen food processor, dus ik heb ze in de vijzel fijn gemaald. Voeg hier de boter aan toe en meng het met elkaar. Doe het mengsel in een bakvorm (je kunt hem invetten, zelf doe ik er altijd bakpapier in wat ik snel op maat knip). Zet de vorm 10 minuten in de oven en haal hem er weer uit. Verlaag de temperatuur van de oven tot 140 graden.

De inhoud: mix de kazen in een ruime schaal/mengkom. Voeg suiker en vanille toe en meng alles met elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf lekker mixen. Tot slot pers je de mandarijnen uit en voeg je het sap aan het kaasmengsel toe. Giet het over in de bakvorm en ga een uurtje wat leuks doen. Na een uur haal je de cake eruit en laat je hem goed afkoelen. Als hij koel genoeg is voor in de koelkast zet hem dan nog minstens een half uur koel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten